Ние постојано бараме медицински персонал и персонал за нега за Германија

Имате завршено соодветно образование во областа на нега и здравје?
Тогаш имате можност да добиете постојано вработување.Ние постојано бараме:

Персонал за нега на болни,деца и стари лица
Медицински персонал
Помошен персонал за нега

Во соработка со Kolping Bildungswerk(Колпинг образовен центар) ние Ви обезбедуваме професионална иднина на германскиот пазар за нега. Во зависност од Вашата актуелна квалификација,ние соодветно ќе Ве подготвиме . Вие добивате бесплатна обука во вашата земја и треба да положите испит ,ниво Б2 за нега. Ние ке се погрижиме и за потребната Виза,ке Ви помогнеме за преселување и наоѓање стан во Германија.

Во соработка со
Kolping Bildung
Еднa од најголемите образовни институции во Германија

Ваши придобивки
 • Ние ги преведуваме  и обработуваме   Вашите документи за апликација
 • Вие добивате 6 месеци бесплатна обука за Б1/Б2 за нега
 • Ние секој месец ги следиме Вашите постигнувања како и сеопфатната  подготовка на испитот
 • Вие добивате подготвителен курс за преселба во Германија
 • Ние ги превземаме сите договорни формалности
 • Ние ке Ве пречекаме во Германија
 • Ние Ви обезбедуваме помош при евентуални бирократски пречки
 • Ние имаме 20 години искуство со посредување при вработување.
 • Многу години успешно соработуваме со Kolping Bildungswerk(Колпинг образовен центар) во Baden-Wüttemberg e.V:,  Еднa  од најголемите образовни институции и капацитети во Германија
 • Многу болници и установи во Германија имаат корист од нашата близина
 • Ние постојано ја прилагодуваме нашата образовна понуда на променливите потреби на пазарот за здравствена заштита
За нас
Вашите придобивки преку Kolping
Bildungswerk во Baden-Wüttemberg e.V

Kolping Bildungswerk работи во речиси 200 Колпинг-Bildungswerk институции низ целата земја, кои се дел од светското друштво “Колпинг”, и е еднa од најголемите образовни институции (провајдери) за стручна обука во Германија. Верно на мотото:

Во центарот е човекот

Луѓето се мотивираат и според нивните таленти се усовршуваат

 • Јазичниот курс во нашето интернационално училиште совесно се изведува 6 месеци
 • Курсот yавршува со испит за Б1/Б2 за нега
 • Месечни контролни тестови на постигнувањата и знаењата со тестирани професори по германски јазик,кои ја обезбедуваат посредуваната експертиза
 • Паралелно се изведуваат и курсеви за интеграција

Нашите локации

Belgrad, Serbien


EKC Centar
KRALJA MILUTINA 36/9
11000 Belgrad / Serbien

менаџер:
Г-ѓа Bosa Kovacevic

Jagodina, Serbien


EKC-Centar
Brace Dirak Straße 48
35000 Jagodina/Serbien

менаџер:
Г-ѓа Bosa Kovacevic

Nis, Serbien


EKC Centar
KEY KOLA SRPSKIH SESTARA 15/15
18000 NIS / Serbien

контакт:
Г-дин Miodrag Kovacevic

Cacak, Serbien


EKC-Centar
Lomina Straße 59
32000 Cacak/Serbien

контакт:
Г-дин Miodrag Kovacevic

Гостивар Македонија


Euro Lingua
Ivo Lola Ribar 48
1230 Gostivar


контакт:
Г-дин Nehat Sadiki

Malaga, Spanien


EFEM ALEMANIA S.L.
Calle Cuarteles 37 Entreplanta 1 izquierda
29002 Malaga

контакт:
Г-дин Michael Rittner

Prizren, Kosovo


Miri
Rr.Hoxh Tasini Nr.94
20.000 Prizren / Kosovo

контакт:
Г-дин Nehat Hoxhaj

Iran


Furtwängler Straße 65
70195 Stuttgart

контакт:
Г-ѓа Afsaneh Movahed

Baku, АЗЕРБЕЈЏАН

Kiev, УКРАИНА

Headoffice Штутгарт


Wolfschlucht 9
70839 Gerlingen

контакт:
Г-ѓа Manuela Ehmann
Tel: +49 7156 307183-15Г-ѓа Corinna Bender (директор) и Г-дин Wolfgang Kreis (проект менаџер , бизнис експанзија)
Tel: +49 7156 307183-33Г-дин Ingo Fischbach (директорот на училиштето)
Tel: +49 7156 307183-12Г-ѓа Brigitte Müller-Sybrichs (Aдминистратa)
Tel: +49 7156 307183-33